آشیانهی پرستو، قلعهای باشکوه که برفراز صخرهها ساخته شده است.
اوکراین کشوری است که این روزها اوضاع آشفتهای دارد. احتمالاً شما نیز اخبار مرتبط با مسائل داخلی آن را از خبرگزاریهای مختلف شنیدهاید. اما صرفنظر از اوضاع و احوال آشفتهی این روزها، این کشور مناظر و بناهای باشکوهی دارد که برای گردشگران جالب توجه و سرگرم کننده است. یکی از این بناها، قلعهای است تزئینی که برفراز صخرهای رو به دریای سیاه، ساخته شده است.
اوکراین در شمار کشورهای اروپای شرقی جای میگیرد. این کشور چشم اندازهای زیبایی دارد که بازدید از آنها جالب توجه و به یادماندنی است. یکی از این چشم اندازها، تونل عشق است که بارها پیش از این و در قالب موضوعات مختلف، تصاویری تماشایی از آن را برای شما ارائه کردیم. البته ترس را نیز در نیروگاه اتمی منهدم شدهی چرنوبیل به تصویر کشیدیم.


این بار اما به سراغ سازههای معروف و معماری جالب توجه این کشور آمدهایم و از این میان، قلعهای موسوم به آشیانهی پرستو (Swallow Nest) واقع در شبه جزیرهی کریمه را برای شما برگزیدیم که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.
این قلعهی مسحور کننده در شهر کوچک دارای چشمههای آب گرم به نام "Gaspra" و بر فراز صخرهای به شکلی متعادل و متوازن قرار گرفته است. این شهر در شبه جزیرهی کِریمه و بین دو شهر "Yalta" و "Alupka" واقع شده است، ناحیهای خودمختار که روسیه ادعای تملک آن را دارد.

قلعه ای در شبه جزیره کریمه
این سازه در سال 1912 روی صخرهای به ارتفاع 40 متر و به سبک نئو گوتیک ساخته شده است. طراحی و اجرای این قلعه توسط معمار روسی "لئونید شروود" (Leonid Sherwood) و به سفارش نجیبزادهی آلمانی ساکن کنارههای دریای بالتیک، بارون فُن اشتینگل (Baron Von Steingel) انجام شد. او این قلعه را به عنوان اقامتگاه تابستانی خود ساخت، هر چند که امروزه این بنا بیشتر به عنوان نشان و نمادی از نواحی جنوبی کِریمه شناخته شده است.


سبک نئوگوتیک به کار رفته در ساخت این قلعه، آن را به مراتب باشکوهتر ساخته و میتوان گفت که به آن جلوهای سلطنتی بخشیده است. خوشبختانه حتی در جریان درگیریهای اخیر در این منطقه، خسارات و آسیبی به آن وارد نشده و به شکلی معجزهآسا نجات یافته است.

کِریمه در شمار مقاصد گردشگری با شکوه و پرطرفدار این منطقه محسوب شده و نسبتاً معروف است. بازدید از این قلعه در عین حال چشم اندازی تماشایی از دریای سیاه را نیز به گردشگران هدیه میکند. به علاوه از نقطه نظر تاریخی این منطقه و همینطور این قلعه، در جای خود حائز اهمیت بوده و با ارزش است.


در مورد تاریخچهی ساخت این سازه نیز باید گفت که مدتها قبل سازهای چوبی در این بخش و برفراز صخره ساخته شده بود که به نام "قلعهی عشق" خوانده میشد. بعدها پزشک تزار (A.K.Tubin)، به جای آن خانهای روستایی در این منطقه احداث کرد. سرانجام بارون و میلیونر آلمانی که در کار استخراج نفت در باکو به ثروتی قابل توجه دست یافته بود، قلعهی فعلی را در همین نقطه بنا کرد. هر چند تنها چند سال بعد او این قلعه را به شخص دیگری فروخت که آن را به عنوان رستوران مورد استفاده قرار داد.


به دنبال انقلاب روسیه، این قلعه دیگر تنها به عنوان جاذبهای توریستی مورد توجه قرار داشت. این آشیانهی سنگی همچنین با خوش شانسی از یک زلزلهی شدید که بین 6 تا 7 ریشتر قدرت داشت نیز جان سالم به در برد. در این حادثه تنها بخشهایی کوچکی از صخره و تزئینات خارجی آن دچار آسیب دیدگی شد و به درون دریا سقوط کرد.


در تمام طول سال امکان بازدید از این قلعه مهیا است، هر چند سفر در فصل تابستان حال و هوای دیگری دارد.

و این هم گوشهای دیگر از مناظر و معماری باشکوه این کشور:
پارک "Korsun Shevchenkovskiy"

کلیسای جامع سانتا سوفیا

مجسمهی مام میهن در کیف
امیدواریم از این سفر و همراهی با ما لذت برده باشید.
منبع:zoomit.ir
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
|
سه شنبه 4 اسفند 1393 ساعت 11:16 |
بازدید : 259 |
نویسنده :
[cb:post_author_name]
| ( نظرات )
|

اين ضرب المثل در موردي به كار مي رود كه در مجمعي متكلم و گوينده مطلبي را چند بار تكرار كند و يا به صورت ديگر، افرادي كه متدرجاً به آن جمع مي پيوندند هر يك جداگانه از متكلم بخواهند كه مطلب را از سر بگيرد تا همه از آن موضوع آگاهي حاصل كنند در چنين مواردی متكلم و ناطق را به روضه خوان پشم چال تشبيه مي كنند
كه ريشه تاريخي آن به اين شرح آمده است:
مطالب آتي الذكر كاملاً مدلل مي دارد كه پشم چال قريه و آبادي بالنسبه معتبري بود و در يكي از مناطق ايران وجود خارجي داشته است ولي متأسفانه تاكنون نگارنده در هيچ يك از فرهنگهاي جغرافيايي ايران از محل و موقع اين آبادي نام و نشاني نيافته است.
اما مطلبي كه وجود خارجي قريه پشم چال را مسلم مي دارد اين است كه به قرار تحقيق در ادوار گذشته در بعضي از روستاهاي جنوب ايران به ويژه منطقه فارس معمول و متداول بود كه در ايام وليالي اعياد و سوگواريهاي مذهبي يك نفر معمم را دعوت مي كردند كه در آن مدت براي آنان روضه بخواند و از اين رهگذر ثوابي ببرند و توشه آخرت را تأمين كنند.
ضمناً وجود آخوند و طلبه روحاني در قراء و قصبات ايران كه ساكنانشان اكثراً عامي و بي سواد بودند سالي چندبار لازم و ضروري به نظر مي رسيد تا به تعاليم و احكام مذهبي آشنايي حاصل كنند، مطهرات و محرمات را بشناسند و به اعمال و آداب نماز و روزه و ساير واجبات و مستحباتي كه در دين اسلام آمده است عمل نمايند.
از طرف ديگر چون وضع و بنيه مالي روستاييان اجازه نمي داد كه يك يا چند نفر بتوانند حقوق روضه خوان را بدون كمك و مساعدت ديگران در تمام سال تعهد نمايند لذا در آن مناطق چنين معمول و متداول بود كه حق الزحمه روضه خوان را همه رعايا و روستاييان مجتمعاً از محصولات خود گندم و جو و انگور و غيره در موقع برداشت محصول مي پرداختند.
پيداست قبول حق الزحمه روضه خوان براي روستاييان اين حق را ايجاد مي كرد كه از مواعظ و گفتار روضه خوان همه يكسان بهره مند شوند نه آنكه افرادي كه زودتر به مجلس روضه خواني آمده اند بشنوند و استفاده كنند اما روستايياني كه به علت گرفتاريهاي روزمره تأخير داشته و ديرتر در آن مجلس حاضر شده اند از آن محروم بمانند. به همين جهات و ملاحظات روضه خوان موظف بود به تعداد نفراتي كه وارد مجلس مي شدند گفتارش را از سر گيرد و به اصطلاح معروف از بسم الله شروع كند.
از آنچه گفته آمد اين نتيجه به دست مي آيد كه به طور قطع و مسلم روضه خواني به اين شكل و صورت خاص در بعضي روستاها به ويژه در جنوب ايران تداول داشت و روضه خوان ناگزير از تكرار مطلب بود چون به اين نحو و كيفيت براي اولين بار در قريه پشم چال يعني همان قريه مجهول المكان- روضه خوانده شده است لذا اصطلاح روضه خوان پشم چال در معاني و مفاهيم استعاره اي به صورت ضرب المثل درآمده است.
منبع:
|
امتیاز مطلب : 5
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
سه شنبه 15 اسفند 1393 ساعت 15:24 |
بازدید : 126 |
نویسنده :
[cb:post_author_name]
| ( نظرات )
|
نخستین آنتن چگونه ساخته شد؟
آنتـــــن وسیله ای است ، که در رادیو و تلویزیون مورد استفاده قرار میگیرد ، کار آنتن گیرنده گرفتن امواجی است که از دستگاه فرستنده منتشر گشته و بعد از پیمودن راه درازی ضعیف شده است. آنتن این امواج ضعیف را میگیرد و به آمپلی فایر دستگاه می سپارد، تا دوباره قوی شوند ، و به صورت صدا و تصویر در آیند.
تاریخچه ساخت آنتن
دوازده دســــــامبر سال ۱۹۰۱ میلادی بود «مارکنی» در یک اتاق اجاره ای ، دستگاه فرستنده ای کار گذاشته بود ، که از ساعت ۱۵ تا ۱۸ هر روز علایم رادیویی می فرستاد این پیام فقط «اس» بود ، که به دنبال هم از دستگاه فرستنده به صورت امواج الکترو مغناطیسی صادر میشد دو سال پیش وی تواسته بود ، این امواج را از روی دریای مانش عبور دهد و این کار او با موفقیت قرین بود.
ولـــــی این بار که می خواست این علایم رادیویی را از فراز اقیانوس اطلس بگذراند با ناکامی روبه رو شد زیرا دستگاه گیرنده او این علایم را دریافت نکرد مارکنی در این موقع فقط بیست و پنج سال داشت وقتی در حضور تماشاگران زیادی آزمایش خود را بی نتیجه دید ، بدون اینکه خودش را ببازد ، یک بادبادک درست کرد یک سیم نازک به آن متصل ساخت و بادبادک را به هوا فرستاد ، در حالی که انتهای پایینی این سیم به دستگاه گیرنده وصل بود، وقتی ارتفاع بادبادک از زمین تقریبا" به پنجاه متر رسید ، ناگهان گیرنده به صدا در آمد و علامتهای «اس» پشت سر هم از آن شنیده شد.
مارکنی فریادی از خوشحالی برکشید او به وسیله اولین آنتنی که ساخته بود ، موفق شد ، پیامهای رادیویی را بعد از طی مسافت سه هزار و پانصد کیلومتر اخذ کند زیرا بین گیرنده و فرستنده اقیانوس اطلس قرار داشت امروزه نیز گیرنده رادیویی یا تلویزیونی وقتی میتواند نتیجه مطلوب بدهد که آنتن مناسب داشته باشد.
منبع : vista.ir
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2
|
دو شنبه 7 اسفند 1393 ساعت 21:27 |
بازدید : 202 |
نویسنده :
[cb:post_author_name]
| ( نظرات )
|

**** عکس های خارق العاده ****

**** عکس های خارق العاده ****

**** عکس های خارق العاده ****

**** عکس های خارق العاده ****

**** عکس های خارق العاده ****

**** عکس های خارق العاده ****
**** عکس های خارق العاده ****

**** عکس های خارق العاده ****

**** عکس های خارق العاده ****

منبع : pat-o-mat.com
|
امتیاز مطلب : 3
|
تعداد امتیازدهندگان : 2
|
مجموع امتیاز : 2